Translate

måndag 31 mars 2014

Hur är ditt sexliv?

Om du valde att klicka in på min blogg enbart på grund av titeln så är du troligtvis inte ensam om det. För några år sedan hade kulturprogrammet Kobra på SVT ett specialprogram om just sex. Tittarsiffrorna var ungefär tre gånger högre än normalt.

Titeln på mitt blogginlägg har ingenting med varken dig eller mig att göra utan är ett citat från en film som betecknas som en av de sämst filmer som någonsin gjorts. The Room hade en budget på sex miljoner dollar när den spelades in 2003. Huvdskådespelaren var även regissör och manusförfattare, vilket var tre fel av tre möjliga. Filmen gick upp på en biograf och lyckades med konststycket att spela in 1800 dollar! Flera biobesökare lär har krävt pengarna tillbaka efter bara 30 minuter.
Filmen var, trots sina högflygande ambitioner, så dålig att den lyckades uppnå en kultsatus. En bedrift i sig. Idag finns det biografer som visar The Room en gång i månaden och människor vallfärdar från hela världen för att se filmen. På Youtube finns vissa scener från filmen utlagd den ena mer bisarr än den andra. Vill man få en snabb överblicka av filmens handling kan man med fördel se Youtubeklippet Everything wrong with The Room in 8 minutes or less. Språket i klippet lämnar en del övrigt att önska men analyserna är tämligen spot on.



Jag kan nämna att en av skådespelarna i filmen skrev en bok om själva filminspelningen av The Room. Filmen baserad på den boken kommer att premiär under 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar