Translate

torsdag 2 januari 2014

Några film- och tv-serietips under ledigheterna

Det återstår några på jul- och nyårsledigheterna för några av oss. Här kommer mina och sonens tips på sevärda filmer och tv-serier.

En långvarig förlovning
En fantastisk film. Handlingen utspelar sig åren efter första världskriget. Filmen är ett spännande romantiskt drama.

Sanningen om Rödluvan
En animerad pärla som aldrig fick den uppmärksamhet som den förtjänade. Den hejdlösa flörten med filmen Örnnästet i slutet är underbar. Versionen med svenskt tal är betydligt bättre än det engelska.

Rocky 4
En modern David möter Goliat berättelse. En klassiker i boxningsgenren.

Arrested development
En tv-serie som jag och sonen har börjat följa på Netflix. Mycket underhållande om en mycket dysfunktionell familjs vedermödor. Avsaknaden av sex och snusk drar oxå upp betyget.

Iron Man
Första filmen om Iron Man har ett djup som saknas i många andra actionrullar. Förändringen i karaktären Tony Starks liv är minst lika intressant som de manifica actionscenerna.

District 9
En science fiction - film med ett djup som många filmer i den genren saknar. Avsaknaden av kända Hollywood-karaktärer är  befriande.

Serinity/Firefly
Jag medger, jag är svag för science fiction. Serenity fick fyra stolar av SVT filmrecensent när den kom ut för ett antal år sedan. Filmen bygger på TV-serien Firefly (samma skådespelare i både film och serie). Tyvärr fick varken film eller TV-serie den uppmärksamhet de förtjänade.

Kalle och chokladfabriken
Jag kan inte få nog av denna sedelärande berättelse. Johnny Depp gör en fantastisk tolkning av chokladfabrikanten Willy Wonka.

Pacific Rim
Historien om 70 meter höga robotar som slåss mot Godzilla-liknande monster som kommer upp ur havet från en annan dimension innehåller varenda klisché som finns. Filmen levererar precis allt det som den utlovar, varken mer eller mindre, och vi älskade varje minut av den den.

Sharnado
Jag har inte sett filmen , men trailern har blivit en succé på Youtube. En moderna klassiker från 2013.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar